Međunarodno stručno usavršavanje u Emausu kao dupli rođendanski dar
26/01/2017 - 01:00

Stručno usavršavanje održano je u Ustanovi za obrazovanje odraslih „Emaus“ (Potoci-Bijelo polje) povodom obilježavanja dvadesete obljetnice Dječjeg vrtića „Sveti Josip“.
Na ovom međunarodnom seminaru sudjelovalo je preko 100 odgojitelja, stručnih suradnika i ravnatelja vrtića s područja HNŽ/K i iz Hrvatske.
Misao vodilja cijelog skupa fokusirala se na priču u funkciji cjelovitog razvoja djeteta, s naglaskom na scensku lutku i način stvaranja priča s djecom i za djecu.
Uz partnerstvo Zavoda za školstvo Mostar, stručni seminar su vodile: doc. dr. sc. Vladimira Velički, predstojnica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu; Brankica Blažević, prof. pedagogije, stručni suradnik i Dragica Vinožganić Rodbinić, odgojitelj-savjetnik.
Program su upotpunile i tri različite kreativne radionice, dok je cijelo stručno usavršavanje vodila ravnateljica Ustanove za obrazovanje odraslih „Emaus“, magistra Tanja Raič Tarčuki.
„Nastojali smo našu proslavu dvadesetog rođendana Vrtića uistinu podijeliti sa svima pruživši priliku svim vrtićima da se, zajedno s nama, usavršavaju u svome radu“, istaknula je ravnateljica Vrtića „Sv. Josip“, s. Darija Jovanović.

Dakle, ovaj stručni seminar je prvi u nizu još jednog rođendanskog slavlja, koje će trajati cijelu ovu godinu. Caritas hercegovačkih biskupija ove godine proslavlja 35 godina svoga postojanja i djelovanja.